Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds

Vanwege de vele reisaanvragen die wij momenteel ontvangen, kan het iets langer duren voor u een reactie van ons ontvangt.

Nog weg deze zomer?
Latijns-amerika-peru-cuzco-vinicunca-23431fe0_6_605663

Nog weg deze zomer?

Elza van Oort Algemeen 24-6-2024

Verlang je ook nog naar een flinke dosis vitamine D deze zomer? We hebben een aantal zonnige bestemmingen voor je op een rij gezet, waar nog steeds beschikbaarheid is en je voor een redelijke prijs naartoe kunt. Van een rondreis door Thailand en Sri Lanka tot Zuidwest- Amerika en Zuid-Afrika. Er is nog genoeg keuze!  

 

Sri Lanka (beschikbaar vanaf half augustus)

Een verzameling van heel Azië in één land: dat is Sri Lanka. Maak een wandeltocht door de theeplantages, geniet van de mooiste uitzichten tijdens een treinreis en leer de lokale viscultuur kennen tijdens een boottochtje. Proef van de lekkerste curries, of nog leuker: maak deze zelf klaar tijdens een kookcursus. Eerst aan de slag en daarna je eigen creatie proeven... je likt je vingers erbij af! Stap in een jeep en ga mee op safari in één van de nationale parken. Voor je het weet sta je oog in oog met olifanten en luipaarden. Laat je verwennen met een typische Ayurvedische massage en sluit jouw vakantie af op het witte zandstrand van de Malediven. Dat is toch genieten? 

   

 

Indonesië (beschikbaar vanaf eind augustus) 

Ontdek Indonesië: een bestemming waar je in de zomer alle kanten op kunt. Fiets langs de rijstvelden op Bali of duik in de kleurrijke onderwaterwereld bij de Gili-eilanden. Voor de echte avonturiers is Sumatra een paradijs: trek door de ongerepte jungle, tube over de rivier en ontmoet orang-oetans in hun natuurlijke habitat. Hoe spectaculair is dat? Java is een schatkamer vol cultuur en geschiedenis. Verken eeuwenoude tempels, bewonder de indrukwekkende vulkanen en dompel je onder in de levendige sfeer van Yogyakarta. Voor een unieke ervaring ga je naar Flores en maak je een boottocht naar het eiland van de Komodovaranen. Of kies voor een reis naar Sulawesi, waar je kennis maakt met eeuwenoude tradities en adembenemende landschappen. Wij kennen elk eiland uit eigen reiservaring en helpen je graag verder! 

    

 

Thailand (beschikbaar vanaf eind augustus)

Het land van de glimlach, maar ook het land met vele gezichten; Thailand! Fiets door de gezellige straten van Bangkok, waar elke hoek weer een nieuwe verassing is. Zwaai hartelijk terug naar de lokale bevolking die je met een glimlach begroeten. Dompel jezelf onder in de rijke cultuur en ervaar de warmte van gastvrije families bij wie je kunt logeren. Vaar door de jungle van Khao Sok en leer van een local de lekkerste Thaise gerechten maken. Sluit jouw reis in Thailand tropisch af met de voetjes in het zand op één van de vele bounty-eilanden. Trek je flippers aan, zet je snorkel op en verken de gekleurde onderwaterwereld. Klinkt dit als jouw ultieme zomervakantie? 

    

 

Maleisië (beschikbaar vanaf half augustus)

Ook Maleisië is goed te bezoeken tijdens de zomer. De twee delen van Maleisië verschillen enorm. Verken in West-Maleisië de grote metropool Kuala Lumpur, vaar door de jungle van Taman Negara en kom lekker bij op de vele prachtige bounty-eilanden. Je verkent dit deel goed per huurauto. De jungle van Maleisisch Borneo is daarentegen dé plek om wilde dieren te spotten. De natuur is hier wat ons betreft het mooist van heel Azië! 
    

 

Vietnam (beschikbaar vanaf eind augustus) 

Wat is reizen in Vietnam afwisselend! Het ene moment wandel je langs uitgestrekte, hoge bergen waar kleurrijke bergvolkeren leven en het andere moment fiets je tussen de rijstvelden. Proef van de heerlijke Vietnamese keuken, slaap aan boord van een schip of in een glamping tent en kruip door de Vinh Moc of Cu Chi tunnels. Ontdek de hoogtepunten van Vietnam in 14 dagen tijdens de zomervakantie of combineer het land met Laos of Cambodja. 

 

Laos en Cambodja (beschikbaar vanaf eind augustus) 

Laos is één van de meest ongerepte en authentieke landen in Zuidoost-Azië. Zodra je het vliegtuig uitstapt, voel je: ik ben in een totaal andere wereld! De mensen zijn vriendelijk en het is redelijk rustig op straat. Fiets door de rijstvelden, proef van de lokale koffie op een koffieplantage, ga kajakken langs karstbergen en vaar met een bootje over de Mekongrivier. Waar je ook bent, Laos blijft je telkens verrassen! Maar ook Cambodja is fascinerend. Het meest bekende hoogtepunt is het tempelcomplex Angkor Wat in Siem Reap. Maar Cambodja heeft meer te bieden: de hoofdstad Phnom Penh met zijn rijke, maar vaak duistere Khmer-historie, de ongerepte natuur van het noordoosten en de schitterende witte stranden van Koh Rong in het zuiden. Waarom niet beide landen combineren in één onvergetelijke rondreis?
    

 

Zuidwest-Amerika (beschikbaar vanaf september)

Het zuidwesten is misschien wel het meest populaire en veelzijdige gebied van Amerika! Hier wisselen wereldsteden als San Francisco, Los Angeles en Las Vegas elkaar af met een landschap vol ruige kusten, zonovergoten stranden, uitgestrekte woestijnen, weelderige bossen, imposante rode rotsen en diepe canyons. Een bezoek aan het natuurwonder de Grand Canyon (in het echt nog mooier dan op foto’s!) mag niet ontbreken, maar ook de Bryce Canyon, een park dat bestaat uit duizenden rotspilaren, is meer dan de moeite waard. In het groene nationale park Yosemite is de natuur betoverend en bereik je via diverse wandelroutes de bergtoppen. Eenmaal in het zuidwesten geweest, wil je gegarandeerd meer zien van dit schitterende deel van Amerika.

    

 

Deep South (beschikbaar vanaf september) 

Ben je een echte muziekliefhebber, dan kun je net als onze collega Anne spontaan verliefd worden op het Diepe Zuiden van Amerika. Geniet van  livemuziek in de swingende steden New Orleans, Memphis en Nashville waar de jazz, blues, rock-‘n-roll en country muziek zijn ontstaan. Zie historische antebellums in Natchez en reis via de Great Smoky Mountains naar historische plaatsen zoals Charleston, Savannah en St. Augustine. De reis sluit je ontspannen af op de hagelwitte zandstranden van Florida of in het hippe en trendy Miami!


Zuid-Afrika (beschikbaar vanaf oktober)

Staat een safari vakantie door Zuid-Afrika ook bovenaan jouw lijstje? Trek je safari outfit aan en stap in een jeep voor een safari avontuur deze zomer! Dat kan in het welbekende  Kruger Nationaal Park, of in een privé wild reservaat. Heb je geluk en spot je de Big Five?

 

Fiets ook langs wijngaarden en proef de lekkerste Zuid-Afrikaanse wijnen. Slenter door de levendige straten van Kaapstad, of nog leuker: bewonder deze stad vanuit een helikopter. Dat is pas een "once in a lifetime" ervaring! En wist je dat er maar liefst twaalf Zuid-Afrikaanse restaurants in de top 100 van de beste restaurants ter wereld staan? Dineren op sterrenniveau kan in Zuid-Afrika dus ook heel goed! 

    

 

Wil je deze zomer nog op reis en ben je enthousiast geworden over één van deze bestemmingen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder bij het samenstellen van jouw rondreis op maat.

 

Team Van Verre