Vanwege de vele reisaanvragen die wij momenteel ontvangen, kan het iets langer duren voor u een reactie van ons ontvangt.

Beer spotten
Ice-Explorer-en-Skywalk-Excursie-3_1_656725

Wilde dieren spotten in Canada? Dit zijn mijn tips

Anne Slot Algemeen 23-7-2024

Samen met mijn collega Janine maakte ik in mei een rondreis door West-Canada. Ondanks dat het nog voorjaar was, was het spotten van wild een groot succes. Met meer dan 200 zoogdiersoorten, 460 vogelsoorten en diverse zeedieren, is Canada echt een waar paradijs voor natuurliefhebbers! Daarnaast was het voor ons een bijzondere tijd van het jaar om door dit gebied te reizen, omdat er af en toe nog sneeuw viel en de meren in de Rockies bevroren waren.

 

Ben je benieuwd welke dieren wij hebben gespot tijdens onze reis? In dit blogartikel deel ik mijn ervaringen en geef ik je de beste tips voor het spotten van wild.

 

Op zoek naar wild in de Rocky Mountains, Alberta

Van Banff National Park reden wij in 4,5 uur, over de prachtige Icefields Parkway, naar Jasper National Park. Deze route voerde ons langs turquoise meren, prachtige uitzichtpunten, gletsjers en kletterende watervallen. Het spotten van wilde dieren in dit gebied is bijna gegarandeerd! Grizzlyberen, zwarte beren, dikhoornschapen, elanden, kariboes en berggeiten zwerven namelijk vrij rond in de bossen en langs de meren. En doordat de meren in deze tijd van het jaar nog bevroren waren, waren de dieren extra actief op zoek naar voedsel in de bossen.

 

De kans was dus vrij aanwezig dat wij dieren spotten. Beren zagen wij helaas nog niet, maar wel spotten we granzende elanden op het terrein van ons hotel en berggeiten op de Sulphur Mountain, net voorbij de aankomstplaats van de gondel. Hiervandaan heb je ook prachtig uitzicht op de zes verschillende bergtoppen in de omgeving!

 

Let op: Langs de wegen en op de wandelpaden wordt geadviseerd om met respect om te gaan met het wild in de regio.

 

Terwijl we de volgende dag naar Well Grey National Park rijden, hebben we meer  geluk. We spotten de eerste beren langs de snelweg! De eerste beer passeerden we helaas met 100km per uur, dat was balen... Maar gelukkig stond er een half uur later weer een beer aan de kant van de weg. We konden even stoppen om de beer te aanschouwen, zo gaaf! 

 

    

 

Tips voor het spotten van wild:

  • Kom niet te dicht bij de dieren (het zijn wilde dieren)
  • Voer de dieren nooit
  • Wees extra alert bij moeders met jongen
  • Houd minimaal 100 meter afstand tot een beer

    

 

Het Great Bear Rainforest: pure wildernis

Wauw! Wát een fantastische natuur heeft deze regio! Het Great Bear Rainforest strekt zich zo'n 400 kilometer uit langs de kust van British Columbia, van de Knight Inlet tot de Alaska Panhandle. Midden in de wildernis, in de Glendale Cove gelegen aan de zuidkant van dit enorme gebied. ligt een bijzondere accommodatie: de Knight Inlet lodge. Deze lodge is enkel bereikbaar per watervliegtuig en de vlucht duurt gemiddeld tussen de 25 en 45 minuten. Ik keek mijn ogen uit terwijl ik in het vliegtuigje zat! Wat een uitzicht hadden we: we keken uit over verschillende eilanden, bergpunten en vele groene bossen.

 

De beste periode om het Great Bear Rainforest te bezoeken is tussen juni en augustus, want dit zijn de warmste maanden in dit gebied. Tijdens het verblijf in de lodge heb je kans om verschillende wilde dieren te spotten, zoals grizzly en zwarte beren, maar ook adelaars, dolfijnen en zeehondjes. De meeste kans om beren te spotten is tijdens de jaarlijkse zalmtrek, die van eind augustus tot september/oktober plaatsvindt.

 

Wij hadden weer enorm geluk, want na ons verblijf van één nacht staat de Grizzly beren-teller op 12!

    \

 

Vancouver Island: walvissen, orka’s en meer

Ook dit gematigde regenwoud, dat bijna driekwart zo groot is als Nederland, is een paradijs voor dierenliefhebbers. Walvissen, orka's, beren, marmotten, adelaars, zalm, forel en nog veel meer kun je hier zien. Zeehondjes en walvissen kun je zelfs al spotten vanuit de haven van Victoria.

 

Daarnaast leven in de regio Nanaimo veel elanden. Port Hardy en Campbell River zijn bovendien perfect voor wildlife safari's, zoals een grizzly beer safari.

 

In het voorjaar bezoeken orka families de omgeving van Victoria, waar ze graag hun jongen laten zien. En waar de orka’s juist boven water komen, zwemmen de meeste walvissen in het voorseizoen nog dieper in zee, op zoek naar voldoende voedsel voor de komende zomer.

 

        

 

Tip: De beste periode om wilde dieren te spotten in Canada is van juni tot oktober.

 

Wil je zelf ook ook op zoek naar wild? Neem contact met ons op en we helpen je graag met het samenstellen van jouw vakantie naar Canada.

 

Anne,

Van Verre